Szertár - Pannonhalma Város Tűzoltó Egyesülete

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Szertár

Rólunk
 
Szertár Felújítás


2009. szeptember hónapban a tűzoltószertár épületéről állapotfelmérő véleményt készített Plutzer János építész tervező. Véleménye szerint a kb. 25-30 millió forintos felújítási költségből egy új és korszerű tűzoltószertár építhető. Az esetlegesen építésre kiírt pályázatokra már előkészített tervek kellenének.

2011. évben az Önkormányzat képviselő testülete megbízást adott az Árpádház Arrabona Kft. tervezőjének Laki Kornél építésznek, hogy készítse el a szertárépület felújításához szükséges terveket. A statikai tervek elkészítését Valler Tamás statikus vállalta el.

Reményeink szerint 2012-ben elkezdődhetnek a felújítási munkálatok. (tető héjazat cseréje, bádogos szerkezetek cseréje, kapuk-nyílászárók cseréje, villamos felújítási munkák) A jövőben a pályázati lehetőségek fogják meghatározni a munkálatok ütemezését. A cél továbbra is a fűtési lehetőség megteremtése, mivel a tél folyamán többször vált szükségessé tűzesethez történő vonulás, amit üres tartállyal nem lehet végrehajtani. Víz nélkül tűzhöz menni egy kissé nevetséges!
A tartály feltöltése 10-15 perc, ami a tűz terjedésében és a károk csökkentésében jelentős időveszteséget jelent.

A felújításhoz jelenleg rendelkezünk Hőszigetelő anyaggal, villanyszereléshez szükséges anyaggal, bádogos anyagokkal.
Ismételten szeretném kezdeményezni egy múzeum kialakítását a városban. Ha nem lehetséges akkor a szertárépületben kell kialakítani egy kis kiállítást. 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz